top of page

Wat kan je doen met een placenta?

Dit tijdelijke verlaat na de geboorte het lichaam van mama. In vele gevallen wordt de placenta gewoon weggegooid maar wist je dat je er eigenlijk best wel veel mee kan?


De Tree of life: planten

je kan er voor kiezen om de placenta te begraven. Dan geef je hem eigenlijk terug aan de aarde. Sommige mensen planten er een (fruit)boom op. Er bestaan zelfs rituelen die je er aan koppelen. Een mooi gebaar want de placenta wordt vaak vergeleken met de levensboom. (Kijk maar eens goed naar de vertakking van de aders!)


Consumeren


Sommigen worden al misselijk bij het idee alleen maar wacht! Niemand zegt dat je er een rauwe smoothie met fruit van moet maken. Dat kan - er zijn vele recepten om placenta’s te bereiden - maar je kan hem ook laten verwerken tot pillen. Veel smakelijker en met magenoeg dezelfde werking.

Waarom zou je dat doen? Omdat een placenta nog bomvol voedingsstoffen, ijzer en andere mineralen en zelfs stamcellen zit. Hey brengt je hormonen sneller terug in balans en bevordert de melkproductie. Laat dit wel doen door een placentaspecialist en begin er niet zomaar zelf aan!


Tinctuur

Net zoals een bachbloessem of andere remedies op basis van bloemen kan je ook van een placenta een tinctuur maken. Een mild effect dat bovendien levenslang houdbaar is en helpt bij hormoonschommelingen tijdens menstruatie en zelfs overgang naar menopauze.


Kunst


Geen zin om je placenta voor jezelf te nuttigen maar je wil wel een mooi souvenir? Dan kan je bijvoorbeeld een placentaprint of gipsafdruk (laten) maken. Of wat dacht je van een juweel?


Balsem

Op basis van het gedroogde poeder kan je een zalf laten maken. Dat kan je dan gebruiken als huidverzorging voor jezelf na een knip of scheur en het helen van een litteken na een keizersnede. Ook ideaal als billenzalf voor je baby.389 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page