top of page

9 excuses om een zwangerschapsmassage te nemen

Zwangerschapsmassages bieden tal van voordelen die zowel het fysieke als het emotionele welzijn van aanstaande mama's kunnen verbeteren. Zoek je een goed excuus om een zwangerschapsmassage te boeken? Lees dan even verder hieronder!


Fysieke Voordelen:

  1. Vermindering van spier- en gewrichtspijn: een zwangerschap brengt extra kilo's met zich mee. Daardoor is er een verandering in zwaartekrachtspunt wat kan leiden tot spanning in de spieren en gewrichten. Massage is dé oplossing.

  2. Verbeterde bloedcirculatie: massages stimuleren ook de bloedstroom, wat kan helpen bij het verminderen van zwelling en oedeem die vaak voorkomen tijdens de zwangerschap.

  3. Betere ademhaling: de ontspanning en stressvermindering kunnen leiden tot een diepere en gemakkelijkere ademhaling. Meer zuurstof voor mama en baby dus.

Emotionele Voordelen:

  1. Stressverlichting: de aanmaak van stresshormonen kan worden verminderd door massage, wat zorgt voor een beter emotioneel welzijn.

  2. Verhoogde connectie met je baby: wanneer je ontspannen bent maak je een diepere connectie met je baby.

  3. Verbetert de slaapkwaliteit: veel vrouwen ervaren slaapproblemen tijdens de zwangerschap. De diepe ontspanning verkregen door massage kan bijdragen aan een betere nachtrust.

Algemeen Welzijn:

  1. Hormoonbalans: studies hebben aangetoond dat massage het niveau van hormonen kan reguleren die betrokken zijn bij de stemming en stress, zoals dopamine en serotonine.

  2. Voorbereiding op de bevalling: regelmatige massages kunnen de spieren en gewrichten flexibeler maken, wat goed van pas komt tijdens de bevalling.

  3. Herstel na de bevalling: na de geboorte kan massage helpen bij het versnellen van het herstel en bijdragen aan een betere melkproductie.


Omdat elke zwangerschap uniek is, wordt aangeraden om eerst een arts te raadplegen voordat men een zwangerschapsmassage ondergaat. Ik zal de massages ook steeds aanpassen aan jouw specifieke behoeften en comfort.

Dus of u nu een aanstaande moeder bent die op zoek is naar verlichting van ongemakken, of een nieuwe moeder die wel wat herstellende zorg kan gebruiken, een zwangerschapsmassage is eigenlijk een van de mooiste cadeaus voor een zwangere mama.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page