top of page

Succesvolle VBAC | Millie

Lieve Millie,Twee jaar geleden mocht ik de geboorte van je zus Liss vast leggen. Toen je ouders me opnieuw contacteerden was ik meteen enthousiast. Ik hoopte samen met je ouders mee dat het deze keer geen keizersnede werd.


De weken gingen voorbij en je bleef langer dan verwacht in de buik zitten. Gelukkig kreeg je mama nog tijd zodat je van zelf zou komen. De keizersnede werd uitgesteld omdat alle parameters gunstig waren. Je mama had ook al 3cm ontsluiting dus je zat er duidelijk aan te komen.


Woensdag 4 maart gingen je ouders naar het ziekenhuis om de vliezen te laten breken. Een inleiding met medicatie was uitgesloten omdat het om een VBAC* ging. Het breken van de vliezen had vrijwel meteen effect. Je mama kreeg weeën en ging in arbeid. Ik was al een tijdje klaar en vertrok dan ook meteen toen ik hoorde dat de weeën op gang gekomen waren. Tegen de middag kwam ik aan in het gloednieuwe AZ st-Maarten in Mechelen. Je mama ving de weeën op in bad. Ze deed het net zoals bij je zus erg goed. Helemaal in zichzelf tijdens de weeën. Ze liep rond en nam allerlei houdingen aan om maximaal comfort te krijgen.

Ze had echter bijna geen rustmomenten en kreeg nauwelijks tijd om te recupereren tussendoor. Ze vroeg om een epidurale al kon men niet goed zeggen wanneer de anesthesist zou komen.

Ik besloot vlug iets te gaan eten in het ziekenhuis. Net toen mijn bord klaar was kreeg ik bericht van je papa dat de anesthesist onderweg was. Ik haastte me naar boven om dit moment vast te kunnen leggen.

Na het plaatsen van de epidurale ging ik opnieuw naar de cafetaria om te eten. Ik had nog maar enkele happen binnen toen ik bericht kreeg van je papa dat alles in gereedheid werd gebracht voor de bevalling. Wat? Hoe dan! Ik at vlug mijn bord leeg en haastte me opnieuw naar boven met mijn dessertje in de hand.

Niet lang daarna mocht je mama beginnen persen. Ze duwde mee met alles wat ze had. We zagen al gauw dat je veel haartjes had. Centimeter voor centimeter kwam je dichterbij. En plots was je daar dan. Een perfect rozig bolletje. Je mama en papa bewonderden je met heel veel liefde. Ze zagen meteen de gelijkenissen met je zus. Zelfs ik merkte op hoe hard je op haar leek.

Bij het wegen deed je iedereen in de kamer even verbazen met je 4,3 kilo. Een extra pluim voor je mama en haar ongelofelijke krachtige VBAC!


*Vaginale bevalling na een keizersnede
Lieve Millie,


Zowel de geboorte van je zus als die van jou hebben indruk op me gemaakt en zal ik niet vergeten. Het was een hele eer dat ik er bij mocht zijn. Ik zag later nog een foto van je mama met jou in de armen en grote zus die je bewonderde. Ik ben er van overtuigd dat ze héél erg trots is op jou.


Heel veel liefs,

Caroline

57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page