top of page

Ervaring sluitingsritueel

Glimlachend komt ze binnen. Wat zenuwachtig voor wat komen gaat. Niet goed wetende wat haar te wachten staat maar er tegelijkertijd heeft ze er toch ook veel zin in en kijkt ze er naar uit.


Ongeveer 40 dagen na de geboorte van haar dochter geeft ze dit cadeau aan zichzelf.

Na een korte kennismaking beginnen we met de massage. 4 handen die haar aanraken; die haar omhullen; die haar dragen.


Mama zakt helemaal in haar lichaam. Haar ademhaling verdiept zich vanzelf en haar lichaam geeft zich over aan onze handen. De energie stroomt door ons alledrie.


Na zacht ontwaken mag mama de transitie maken naar de yonistoel. Er wordt niet veel gezegd, een vredige stilte vult de ruimte. Moeilijk te beschrijven wat een stoomsessie met iemand doet. Even later praten we nog over de bevallingen en het leven als mama.


En dan volgt de finale sluiting, het laatste stuk en hoogtepunt van het ritueel. De doeken liggen uitnodigend op de mat en ontvangen mama voor een zachte ontferming.

Langzaam wordt mama ingepakt van hoofd tot voeten. Elke doek wordt aangespannen rond het bijhorende lichaamsdeel waardoor ze stilletjes aan letterlijk in haar cocon kruipt. Het lijkt alsof elk deel een eigen intense knuffel krijgt. De metamorfose kan beginnen. Mama’s ademhaling verdiept zich alweer en wij kunnen alleen maar glimlachen bij het begeleiden van dit moment.

De muziek deint uit en opnieuw vult stilte de kamer.


Na een tijdje antwoordt mama positief op de vraag of het tijd is om uit haar cocon te komen. Bij het openen van de doeken voelen we de energie die ontstaan is. Deze vrouw is niet meer dezelfde en wil haar vleugels uit slaan. De lach die ze nu heeft is er een van bruisende energie. Ze straalt!


Dank je lieve Selina (Geluksvlinder) ❤️ what’s in a name… 🦋


50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page