top of page

Een sluitingsritueel als voorbereiding op de zwangerschap

Een "Closing the Bones"-ritueel of sluitingsritueel is een postnatale ceremonie die in vele culturen wordt uitgevoerd om de fysieke en emotionele herstelfase na de geboorte van een kind te markeren.

Het idee achter dit ritueel is om het lichaam van de moeder te "sluiten" na de openende ervaring van de bevalling.

Maar wist je dat dit ritueel ook de perfecte voorbereiding is op een (nieuwe) zwangeschap? Door dit ritueel uit te voeren vóór het begin van een nieuwe zwangerschap, kunnen vrouwen zich mentaal, emotioneel en fysiek voorbereiden op een nieuwe cyclus van geboorte.


Deze ceremonie kan helpen om een bepaalde periode af te ronden en een plaats te geven en helpt mogelijk bij het verwerken van de vorige zwangerschaps- en geboorte-ervaring. Het kan ook als een soort "reset" werken voordat men aan een nieuwe zwangerschap begint, waardoor de moeder zich meer gefocust en gerevitaliseerd kan voelen.


De moeder in spé wordt uitgenodigd om in haar lichaam te zakken en diep in contact te gaan met haar lichaam en bekkengebied. De verwarmende olie die gebruikt wordt tijdens de massage heeft een positief effect op de hormoonbalans van de moeder.15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page