top of page

Spining baby | Léa-Marie

De nacht na kerstdag kreeg ik telefoon rond. Je mama had weeën en was naar het ziekenhuis vertrokken. Ik sprong mijn bed uit en rond 3u ’s nachts kwam ik toe. Gelukkig woonde ik vlakbij. In de kamer trof ik je ouders die samen bezig waren de weeën op te vangen. Je mama lag op haar zij in bed en probeerde te ontspannen. Al ging het er best wel al hevig aan toe. De vroedvrouw liet ons alleen en probeerde wat sfeer te scheppen in de kamer. Led-kaarsjes, kerstlichtjes, alles om de ontspanning te laten insijpelen.

De weeën waren erg laag en daarom stelde ik voor het TENS-apparaat te gebruiken op haar rug. Dit hielp vrij goed, maar na een uurtje kon je mama het niet meer verdragen. De vroedvrouw wist ons te vertellen dat je in sterrenkijker lag. Vandaar dat mama zoveel pijn had.

Ik stelde voor om een oefening van Spinning Babies te doen zodat je ruimte kreeg om te draaien. Aanvankelijk wou ze niet, maar toen ik aanhaalde dat het ècht een verschil kon maken voor de geboorte stemde ze toe. Erg aangenaam was het niet voor haar want tijdens de eerste oefening voelde ze je draaien in haar buik. Nadien bevestigde de vroedvrouw dat je nu wèl optimaal lag! Wat een geruststelling. Al lag je nu wel goed, je had het niet makkelijk daar binnen en dat was te zien op de monitor. Je hartslag ging flink te keer.

Amper een half uurtje later voelde je mama een drukkend gevoel. Je kwam er aan! Je papa geloofde zijn ogen niet toen hij je eerste haartjes zag. Het deed hem je nog meer moed inspreken dan voordien. Geen seconde liet hij je mama’s hand los. Lang heeft het niet geduurd voor je volledig tevoorschijn kwam. Wat was de ontlading groot toen je mama je uit haar buik haalde om exact 5u55.

Je kreeg het mutsje aan dat je oma gehaakt had en zette je longen open. Je had eventjes nodig om rustig te worden, maar in de armen van je papa keek je voor het eerst om je heen.


 

Lieve Léa-Marie,

Wat ben ik trots op de weg die je mama heeft afgelegd. Op de keuzes die ze maakte en de kracht waarmee ze die keuzes verdedigde. Ook je papa heeft hierin een grote rol gespeeld in het bijstaan van je mama. Zowel tijdens de zwangerschap als tijdens je geboorte. Je hebt het getroffen met zulke ouders die alles zullen geven voor jouw geluk. Ik ben dankbaar dat ik deel mocht uitmaken van je reis.

Heel veel liefs,

Caroline

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page